en underbar dag...

befinner mig just nu i ubud, en liten stad i nyandlighetens tecken och med ett enormt utbud av diverse hantverk. har har vi varit i tva dagar nu och vi ska sova har i natt med men sen imorgon bitti bar det av mot kuta igen.
igar gick vi gatorna upp och ner for att se om vi kunde hitta nagot fint i nagon av alla butiker. lite souvenirer fann vi. pa kvallen gick jag och S pa nagot som kallas kecak dancing. det ar som en liten teater uppsattning, eller musikal kanske man kan saga eftersom en kor av ca 80 man ropade och sjong som en hel arme med apor. det hela var otroligt haftigt och bra mycket battre an vad jag forestrallde mig innan. forestallningen avslutades med att de satte eld pa en hel hog med kokosnotter som en man sedan dansade over och sparkade ivag de glodande bitarna. behover jag ens saga att hans fotter sag ut som tva forkolnade trabitar efter de... !

idag har vi spenderat en halvadg pa spa. var otroligt valbehovligt och skont! det hela borjade med helkroppsmassage i 75 minuter och sedan var det peeling och nan goja pa huden som jag fick ligga med en liten stund. sedan klev jag ner i ett bad med mjolk och en massa blomblad som doftade underbart.. undertiden i badet serverades inmgefarste och frukt. sedan fick jag ansiktsmassage och peeling plus en ansiktsmask. manikyr, pedikyr och huvudmassage och en tvatt och nagon inpackning till haret som var helt underbart. jag gick darifran som en ny manniska ;)

idag ar det precis en vecka kvar tills jag ar hemma igen. kanns konstigt. har gatt sa fort fast samtidigt kanns det som en hel evighet sedan jag akte...

skulle aven vilja skicka en liten extra halsning till A pa 8ars dagen. jag alskar dig!

Love E

varlden ar bra liten

har precis kakat kvalle med herrljugafolk. haha, hur kul ar inte det? de ar oxa pa resande fot och genom nylleboke sag jag att vi var i indonesien bada tva och idag sprang vi pa varandra har pa stranden. var skoj!

vi befinner os pa gili air nu och har ar det jattebra. ar lite mer utbud vad galler bade boende och restauranger har utan att bli trangt eller stokigt. stranden ar val inte den basta jag sett men duger tveklost att sola pa och vattnet gar alldeles utmarkt att svalka sig i. ska dock bli gott att snart aka vidare. hander lite for lite har.... och sa branner kreditkortet i fickan. maste shoppa lite snart kanner jag.

imrogon ska vi ta oss en tidig morgonpromme runt on. det sags att den skall ta en timma ungefar sa det blir precis lagom.

och jag mar bra nu forresten. skont.

hors snart igen.
Love E

sol&bad

den sametslena vita sanden smeker mina tar och det blagrona vattnet svalkar min solvarma kropp. jag njuter. vi befinner oss pa gili meno, en liten paradis o utanfor lombok. vi bor i en bungalow mitt pa stranden sa stegen vi tar pa en dag ar inte manga.. uppsatsen ar som bortblast...

idag ar vi pa utflykt till grannon, gili trawangan.. en lite storre och mer utbyggd o. har ar det party natten lang och betydligt mer utbud pa bade restauranger och affarer. rokat ar aven billigare har sags det... vi befinner oss tydligen mitt i ett knarkparadis styrt av maffian. inte konstigt att biljett forsaljerskan i hamnen pa lombok verkade korrupt...!

jag har aven lyckats bli sjuk. i sondags kraktes jag hela dagen och fick inte i mig en droppe vatska. dag tva var jag som ni kanske kan forsta ganska matt men lyckades bade ata och dricka lite. gardagen var likadan med ett litet bakslag framat kvallen da jag aterigen kande mig illamaende och hade huvudvark. idag kanns det lite battre igen men jag ar orkeslos. kanske inte sa konstigt.. jag och mina sjukskoterskokollegor har nog ialla fall stallt diagnosen vatskebrist och saltbrist. sa idag har jag atit en toast med salt pa till frukost :) tur att jag ar i gott sallskap!

imorgon ska vi dra vidare over till o nr tre i giliskaran, namligen gili air. ska bli spannande. efter det blir det kuta igen for mera bad, sol, surfing och shopping ;)

over and out for this time,

Love E

dagens..

ja, det tar pa krafterna att sola och bada hela dagarna :) det visade sig verkligen ikvall nar jag fick totalt hjarnslapp och smorde in benen med deo istallet for myggmedel... hahah

igar var vi pa rafting vilket var riktigt haftigt! det var vi fyra och en guide i en liten gummibat. grymt skoj och bra traning. forsade aven ner for ett fyra meters vattenfall i den lilla gummibaten.. nastan som liseberg. efter raftingen begav vi oss mot en av de fem stora vulkanerna pa on, dar vi kakade lunch till den fantastiska utsikten. pa den har hojden var det aven ganska kallt (i jamforelse) sa det var troja pa som gallde. sen var det antligen dags for lite apor. via ubud, ett konstnars och skapandecentrum, akte vi till en stor park eller vad man ska kalla det, dar det fanns ca 300 apor i vilt tillstand. vilda var dom men inte skygga! en apa klattrade upp pa S utan att hon var med om det och jag hade en nyfiken en som kikade i min ficka och klattrade upp pa benet. tur for oss att vi inte hade med nagra bananer in for dom som hade det blev verkligen pahoppade. i parken sag vi aven en stor, fet, gron orm som slingrade sig i ett trad. tydligen livsfarlig, enligt vakterna... ormen hade nog aven precis kakat agot smarrigt for magen hade en suspekt rund form ty pa mitten...

idag har vi slappat pa stranden, packat och ordnat med transport infor morgondagen da det bar av mot gillioarna. 06.00 aker vi harifran sanur och hoppas val vara framme nagon gang undern sena eftermiddagen pa gilli meno. ska bli skoj.

over and out for den har gangen.

Love E

bali

dagarna rullar pa med en farlig fart... fast det ar val sa.tiden gar fort nar man har roligt :)
vi har i alla fall antligen aterforenats med tva forlorade papuaner sa nu ar vi fyra vapendragare fran boras har pa bali och lever livet. vi befinner oss just nu i sanur pa den sydostra sidan av bali. det ar jattefint har med en lang strandpromenad kantad av romantiska restauranger och sma shoppingbodar. eftersom vi ar tre tjejer och kille har sa brukar vi saga att mr james ar har pa smekmanad med sina tre fruar. ar hur kul som helst :) alla fruarna har fatt ett smeknamn med, singing wife, sporty wife och romantic wife.. sen far ni gissa vem som ar vem :)

igar var vi pa utflykt till kuta becah och jag maste saga att jag blev positivt overraskad! S provade pa att surfa och jag ska nog gora det samma, fast som det sista pa resan for vi har tank att stanna de sista dagarna just i kuta.

imorgon ska vi pa dagstur till ayungfloden och prova pa rafting, till ubud och klattra lite pa en vulkan plus att besoka monkey forest. ska vi riktigt skoj. sen pa tisdag drar vi vidare till gillioarna for riktig semester. sa da ar det nog fardigpluggat for var del ;)

hoppas ni har det bra dar hemma.. har nytt mobilnr forresten. +6287860531765 om det ar nagon som vill nagot vill saga!

nu ska jag nog nana lite sa jag har krafter infor morgondagen.

ses snart igen hoppas jag.

Love E

RSS 2.0