fredag!

idag besökte vi en posyando som är ett tillfälligt hälsocenter dit gravida, barn upp till fem år och pensionärer kommer en gång i månaden. här vägs barnen och ges en extra portion med mat, de gravida får undervisning om graviditeten och hur de ska ta hand om det nyfödda barnet och pensionärerna kollar trycket samt får mediciner och mat. eftersom det bara är öppet en dag, två timmar, i månaden var det många som kom. det var ett herrans liv eftersom alla befann sig i den enda lokalen som byggnaden rymmde. ingen där pratade engelska och jag och susanne kan knappt ett ord indonesiska, tyvärr, men det gick bra ändå. det var spännande att få vara där och se hur det gick till.

alla som kom gav en liten peng, typ 500 rp och vi frågade vår handledare när hon hämtade upp och vad det var för betalning eftersom vi hade hört att det skulle vara gratis. det var gratis också men pengen var ett bidrag från den som kom till organisationen för att möjliggöra aktiviteter som denna och det var helt frivilligt att ge. hade man inge pengar eller inte ville så behövde man alltså inte. vi frågade om det skulle vara en bra idé att vi gav ett bidrag com tack för att vi fick vara med och för att vi tycker att det är en mycket bra aktivitet som hålls här. vår handledare tyckte att det var en bra idé hon med så alla samlades och vi överlämnade 100 000rp till föreståndaren för posyandot som galtt tog emot pengarna. vi tror att det var uppskattat och hoppas verkligen att pengarna kommer till användning!



här ser man återigen hur gigantiska vi är här!! tanten  närmast mig tyckte nog att det var väldigt roligt att vi var där för hon posade mer än gärna på kort, skrattade, tog i hand och gjorde tummen upp! =)


 

ikväll ska vi ut och äta med fyra andra studenter från borås plus några lärare från skolan så jag ska väl strax hoppa in i duschen. trevlig helg på er!

Love E

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0