stor intervju!

idag har  vi varit med ute på landsbygden på en puskesmas, vårdcentral. vi åkte ganska tidigt och körde i ca två timmar innan vi kom fram. vi möttes av ett helt gäng glada sjusköterskor, barnmorskor, läkare, apotekare och assistenter.. var nog ca 20 pers. alla hade samlats eftrsom Fitri, damen från skolan som vi åkte med, och en sjuksköterska från distrikts högkvarteret idag skulle ge dem feedback på deras arbete med barn- och mödravård samt att introducera ett utbildningsprogram för personalen där så de själva kan utbilda sig på plats. programmet, som är på dator, innehåller fyra delar. i den första delen läser de om en åkomma exempelvis diarré eller infektion. i den andra delen får de se bilder och i den tredje delen kan de öva på uppgifter med frågor. när de sedan känner sig redo är det dags att kolla sin kunskap i ett test. får man tillräkligt höga poäng är man godkänd, annars får man öva på tills man klara det.programmet är utvecklat i samarbete med WHO så det ska vara aktuellt och innehålla relevant information. jag tycker att detta verkar som en toppenidé och ger fler en möjlighet att lära sig utan att betala resa till något seminarie eller betala för dyra kurser. mycket smidigt helt enkelt.

vi fick tyvärr inte se något arbete på puskesmas idag, utan vi satt bara med på det här seminariet och höll verkligen på att somna eftersom vi inte fattade ett skvatt av vad dom sa... förutom när våra namn förekom i nån mening.. då visste vi i alla fall att de pratade om oss... =) efter seminariet hade vi blivit lovade en intervju, men så blev inte fallet. haha.. istället fick vi hålla en liten presentation om oss själva, varför vi var där och vad vi ville fråga om och givetvis berätta om vi var gifta eller ej.. och sedan höll vi intervjun med hela gruppen. vi trodde det skulle bli tungrott men det flöt på otroligt bra och svaren  var mycket genomtänkta och välutvecklade. vet dock inte om vi får tillgodoräkna oss intervjun i arbetet eftersom den är med 15 personer samtidigt och de andra med bara en person i taget, men vi hoppas på det.

på fredag ska vi få observera arbetet i en posyando, en tillfällig hälsostuga dit mödrar kommer för att mäta och väga sina barn eller för att få vaccination, och på lördag ska vi ¨få se arbetet i en puskesmas. så det ser ve verkligen fram emot!!

just nu känns det som att nån har slagit mig med nåt hårt i bakhuvudet.. är sååååå trött!! får väl skylla på värmen :)

nu ska jag kolla in det senaste på nylleboken ...

Love E

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0